AJÁNLÓ
 
14:15
2013. 01. 30.
Elkezdődött a tanév, de ezzel párhuzamosan a tinisorozatok is visszatérnek. Összeszedtük,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:15
2013. 01. 30.
Csütörtökön befejeződött a Glee negyedik évadja, de már biztos, hogy legalább két...
A bejegyzés folyatódik
 
14:15
2013. 01. 30.
A Pretty Little Liars halloweeni része után október végén indult a sorozat spinoffja,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:15
2013. 01. 30.
Miután a Vámpírnaplók (The Vampire Diaries) negyedik évadja során már láthattuk a...
A bejegyzés folyatódik
 
14:15
2013. 01. 30.
Július elején az E4 csatorna műsorára került a Skins hetedik és egyben utolsó évadja,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

30 01. |

Élvezettel kínozza rajongóit a Glee

0 Komment
0 Reblog

Majdnem egy hónap – elviselhetetlenül hosszúnak tűnő – szünet után végre új résszel tért vissza a Glee. Úgy tűnik, csak azért, hogy emlékeztesse a karácsony óta egyre türelmetlenebbül várakozó nézőt, miért is gondolja majdnem minden második rész után, hogy ebből a sorozatból aztán egy fél részt sem néz többet.

A közelmúltban nagy vihart kavart a sorozat vezető producere, Ryan Murphy Twitterre írt bejegyzése, amelyben arról tájékoztatta a Glee rajongóit, hogy a Valentin-napi részben két korábbi pár ismét egymásra talál majd. A jelenleg is futó negyedik évad The Breakup című részében a sorozat szinte összes párja drámai éneklések közepette különvált, kivéve persze azokat, akiket már korábban szétszedtek a sorozat írói (gyalázatosan, fél mondatot áldozva Mike és Tina – a sorozatban az egyik legkedvesebben ábrázolt – kapcsolatára). Így természetesen az összes rajongó szíve összetört, tekintet nélkül arra, hogy Klaine (Kurt és Blaine), Finchel (Finn és Rachel) vagy Brittana (Brittany és Santana) volt a kedvencük.

Annak ellenére, hogy a saját neméhez vonzódik

Nem meglepő tehát, hogy a várva-várt rész közeledtével a sorozatban meglehetősen összekuszálódtak a szálak, nehogy idő előtt ki lehessen találni, ki lesz a két szerencsés pár. Sajnos a készítők átestek a ló túlsó oldalára: igyekeztek úgy beállítani, hogy az összes pár legalább egyik tagja másfelé kacsintgat, ennek egyenes következményeként sikerült is teljesen nevetségessé tenni a cselekményt. Amellett, hogy hirtelen mindenkinek valaki olyan kezd tetszeni, akire eddig rá se hederített, egy pillanatra majdnem úgy tűnik, mintha Blaine viszonozná Tina érdeklődését, annak ellenére, hogy határozottan saját neméhez vonzódik. Szerencsére Sam érkezése félbeszakítja a jelenetet, de ez is elég ahhoz, hogy emlékeztesse az embert szegény Brittany esetére, aki akárkivel boldogan összeáll, aki kedvesen néz rá, függetlenül attól, hogy az illető egy fiú vagy a legjobb barátnője.

Az ilyen részeket látva rá kell jönnöm, hogy az egyik barátomnak sajnos igaza van: a sorozat cselekménye olyan, mintha a különböző epizódokat különböző emberek írnák, akik nem veszik a fáradságot, hogy megnézzék, vagy legalább elolvassák, mi történt az előző részekben, és melyik karakter hogy szokott viselkedni.

Közkívánatra: Klaine!

A rajongók éjt nappallá téve próbálják előre kitalálni a két pár kilétét a különböző közösségi oldalakon, sőt, gyakran durva vitákba bocsátkoznak az „ellenséges” táborral, abban azonban mindenki egyetérteni látszik, hogy az egyik pár biztosan Klaine lesz. Murphy egy későbbi tweetje alapján, amelyben azt ígéri, hogy Kurt nem a legutóbbi részben megismert Adamet, hanem volt barátját, Blainet viszi Mr. Schue esküvőjére, joggal feltételezhető, hogy a közönségkedvenc pár ismét egymásra talál. Ez nem okoz túl nagy meglepetést, hiszen Klaine szakításának már a híre is felkavarta, ténye pedig teljesen összetörte a rajongók közösségét, ha hihetünk a Tumblr-bejegyzéseknek; jó néhányan közülük (például ő) nem tartják értelmét, hogy kedvenc párjuk nélkül tovább nézzék a műsort. A Blaine-t alakító Darren Criss ugyan biztosította őket hivatalos Facebook-oldalán, hogy boldog, hogy a támogatásuknak és szeretetüknek köszönhetően a karaktere egyáltalán eljutott addig, hogy szakítson valakivel, de ez aligha enyhítette a hatalmas csalódást.

Blaine (jelenleg csak ex-) barátja, Kurt karaktere szintén nagy népszerűségnek örvend, a fiút alakító Chris Colfer még saját nevet is adott rajongóinak, akik azóta is büszkén vallják magukat kurtsie-knek. Murphynek, úgy látszik – Kurt népszerűségét ismerve –, nagy szerencséje volt azzal a döntésével, hogy Colfert nem Artie Abrams szerepére vette fel, amire a fiatal színész eredetileg jelentkezett, hanem saját karaktert alkotott neki, annak ellenére, hogy ehhez ki kellett vennie egy, már megtervezett szereplőt a sorozatból.

A legtalálóbb sor, amit Chris a rajongóinak írt - hogy amellett, hogy ő is rajongó, és internetkapcsolattal is rendelkezik –, természetesen igaz Murphyre is, aki így valószínűleg szintén szembesült a felháborodással és a fenyegetésekkel, hogy a szakítás miatt a Klainerek jelentős része örökre végzett a Gleevel. A producer – aki egyébként a rajongók különböző oldalakon közzétett véleménye szerint abban leli örömét, hogy őket kínozza – valószínűleg nem elsősorban a saját igényeinek szeretne megfelelni azzal, hogy újra összehozza a két fiút. Saját jól felfogott érdekében igyekszik a rajongók követeléseinek eleget tenni, ezt mutatja legalábbis, hogy Kurték közös jövőjéről hírt adó tweetje végére odaírta, „szívesen”. Ha valamiért, ezért biztosan nem hibáztathatjuk Murphyt, hiszen valljuk be, mi sem kockáztatnánk meg, hogy elveszítsük rajongóink nagy százalékát, inkább visszaadnánk nekik, amit követelnek.

A saját ötletek nem jögvédettek

A másik pár kilétével kapcsolatban egyik készítő sem tett ilyen egyértelmű célzást, de a sorozatokkal foglalkozó honlapok és a rajongói oldalak természetesen fáradhatatlanul találgatnak. Kihagytam a korábbi felsorolásból Kitty és Jake párosát, akik szintén a The Breakup című epizódban intettek búcsút egymásnak. A wetpaint.com írói szerint ők is esélyesek arra, hogy a Valentin-napi részben újra egy párt alkossanak, ami természetesen elképzelhető az alapján, hogy a legutóbbi epizódban ők is mindketten találtak maguknak valaki mást. Ezzel az ötlettel csak az probléma, hogy a rajongók nagy része valószínűleg nagyon csalódott lenne, ha ők jönnének össze újra – mert nem érdekelnek senkit. Nem mintha ez véletlen lenne; az új „generáció”, az elballagottak helyére lépő néhány új Glee Club-tag szintén nem tudja felkelteni a nézők érdeklődését, aminek egyszerűen az az oka, hogy már mindent láttak egyszer, ami velük történik.

A sorozat készítői nem is titkolják, ugyanis elhangzik az egyik epizódban, hogy Kitty az „új Quinn Fabray” – tehát a népszerű, de annál önzőbb és számítóbb pompomlány –, Jake-ről pedig rögtön kiderül, hogy Noah Puckerman öccse. Ami még hagyján lenne, ha nem viselkedne ugyanúgy, mint a bátyja az első évadban, aki el is meséli Jake-nek, hogy vele is ugyanaz fog majd történni, mint vele: a Glee Club által valódi értékekre talál és nem próbálja mindig a kemény fiút játszani. Sajnos Pucknak eddig igaza lett, sőt, a negyedik évad még abban is pontos mása az elsőnek, hogy Jake-t és Rydert ugyanaz a lány érdekli. Persze gyorsan a legjobb barátok is lettek a rivalizálás ellenére, hiszen így még inkább olyan, mint amikor Puckot és a legjobb barátját, Finnt ugyanúgy Quinnhez fűzték gyengéd érzelmek. Meglepő, hogy nem Kitty a szerencsés hölgy, mert így ez az egy dolog eltér a két generáció történetében.

Ettől a részlettől eltekintve azonban a készítők még az olyan apró dolgokat is „lemásolták” saját magukról, hogy korábban gyakran láthattuk Puckot, amit a kerekesszékhez kötött Artie-t tologatja, a legutóbbi részben pedig az öccsére hárult ez a nemes feladat is. Abban már csak reménykedni merek, hogy a Murphy bejegyzésében említett esetleges terhesség semmiképpen nem egy gimnazista lánnyal fog megtörténni – az első évad cselekménye ugyanis nagy százalékban az akkor 16 éves Quinn születendő gyereke és elveszett népszerűsége köré épült. Nagyon tisztességes dolog, hogy az írók meg sem próbálják elrejteni, hogy önmagukat koppintják, de ettől nem lesz érdekesebb újból végignézni ugyanazt.

Új évad, de írhatnának egy új sorozatot is

Ha hihetünk a híreszteléseknek, a Glee ötödik évadja – ami tehát lesz, és szégyen, nem szégyen (inkább az első), ez mindenképp örömhír – már lehet, hogy csak New Yorkban fog játszódni, ami felveti a kérdést, hogy mitől lesz az egyáltalán ugyanaz a sorozat, hiszen a címet is a McKinley High School Glee Clubja adta, és az első három évadban ez az egy helyszín szerepel. Alapvetően az is elég nagy újítás a negyedik évadban, hogy egyáltalán van olyan jelenet, amely nem ott játszódik, de mivel a Glee Club egykori sztárját, Rachelt és Kurtöt érthető módon nem akarták kivenni a sorozatból, a New York-i jelenetek is elengedhetetlenek. Ha azonban a történet eredeti koncepciója – a gimi lúzer show-kórusa – a következő évadban teljesen elveszik, írhatnának akár egy új sorozatot is. Bár a jelenlegi helyzetet ismerve igazából mindegy is, valószínűleg úgyis megint ugyanaz lenne a cselekmény, Klaine pedig továbbra is biztosítaná a nézettséget.



A cold open az a rész, ami a főcím előtt van, és egyből beleránt a történetbe.

Cold open a Facebookon!

Címkefelhő

Breaking Bad (38),Mad Men - Reklamorultek (26),HBO (22),Mad Men (22),Community (20),heti összegző (19),Trónok harca (16),Girls - Csajok (15),House of Cards (15),New Girl (13),The Good Wife (13),True Detective (12),Homeland (sorozat) (11),True Detective (A törvény nevében) (10),Happy Endings (9),Veep (sorozat) (8),Arrested Development (8),Lena Dunham (8),Gossip Girl (7),Alison Brie (7),The Killing (7),Louis C.K. (7),infografika (6),Wire (Drót) (6),Netflix (6),A ferjem vedelmeben (sorozat) (6),The Americans (sorozat) (6),Louie (5),Kevin Spacey (5),Sherlock (tevesorozat) (5),Orange is The New Black (5),Orange Is the New Black (5),Orphan Black (5),Matthew McConaughey (5),The Americans (5),Woody Harrelson (5),Amy Poehler (5),Twin Peaks (5),Guillermo del Toro (4),Banshee (4),Eastbound & Down (4),Freaks and Geeks (4),reklám (4),Zooey Deschanel (4),Bomba sorozatos sálak (4),Skins (4),Ray Donovan (4),Bryan Cranston (4),CBS (4),trailer (4),Alan Cumming (4),Homeland (4),NBC (4),Dan Harmon (4),hbo (4),Parks and Recreation (4),Danny McBride (3),Törtetők (3),The Walking Dead (3),Person of Interest (3),Archer (3),Party Down (3),Simpsons (3),The Simpsons (3),Robin Wright (3),David Simon (3),Esküdt ellenségek (3),Tina Fey (3),Glee (3),Better Call Saul (3),Aaron Sorkin (3),Pretty Little Liars (3),Veep (3),Saturday Night Live (3),Benedict Cumberbatch (3),Rectify (3),Michael K. Williams (3),Masters of Sex (3),Communtiy (3),Anthony Bourdain (3),Veronica Mars (3),Damian Lewis (3),Treme (3),Don Draper (3),Judd Apatow (3),30 Rock (3),Danny Pudi (3),Vince Gilligan (3),Julia Louis-Dreyfus (3),David Fincher (3),Mandy Patinkin (2),Brie Larson (2),Samuel L. Jackson (2),Claire Danes (2),kamu weboldal (2),The Newsroom (2),Broadchurch (2),Low Winter Sun (2),Prince (2),The Strain (2),Igy jartam anyatokkal (2),Lilyhammer (2),The Wrong Mans (2),Steven Soderbergh (2),Clive Owen (2),Billy Bob Thornton (2),Community - Balfékek (2),Fargo (sorozat) (2),Transparent (2),The Knick (2),The Mindy Project (2),David Shore (2),Newsroom (2),community (2),Studio 60 (2),Newsroom - Híradósok (2),Szivek szallodaja (2),The Bridge (2),Star Trek (2),Instagram (2),Emmy-díj (2),Vampire Diaries (2),George R. R. Martin (2),The Wire (2),Hello Ladies (2),Utopia (2),Seth Rogen (2),Jason Schwartzman (2),Lizzy Caplan (2),pulóver (2),Mitt Romney (2),Bill Cosby (2),szemüveg (2),Good Wife (2),jazz (2),Snoop Dogg (2),Albuquerque (2),Walter White (2),Boardwalk Empire - Gengszterkorzo (2),Seinfeld (2),How I Met Your Mother (2),Starz (2),Nancy ül a fűben (2),Kelsey Grammer (2),Barack Obama (2),Jimmy Fallon (2),pornó (2),Jon Hamm (2),Wendell Pierce (2),Steve Zahn (2),Larry David (2),Adam Scott (2),Boss (sorozat) (2),Downton Abbey (2),sál (2),Chevy Chase (2),Donald Glover (2),Entourage (2),Girls (2),Alec Baldwin (2),Joel McHale (2),Comedy Central (2),Rob Thomas (2),Kickstarter (2),Kristen Bell (2),szex (2),Drot (sorozat) (2),Casey Wilson (2),Elisha Cuthbert (2),Californication (2),Julianna Margulies (2),Office BBC (2),Ricky Gervais (2),Martin Freeman (2),Bored To Death (2),bored to death (2),Adam Pally (2),Zachary Knighton (2),Damon Wayans Jr. (2),Eliza Coupe (2),Will Smith (2),alkohol (2)

Olvasóim

Bódi Tamás vorakanita puskar delutanimuszak bujdosobori Pallag Zoltán cultrobot28 benedekmarton kunsztblog Csobod Luca Németh Ráhel Mockingbird Boros András coldopen bg

Feedek