AJÁNLÓ
 
11:30
2013. 04. 16.
A múlt héten nem lacafacáztak a Breaking Badben, most pedig úgy léptek rá a fékre,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:30
2013. 04. 16.
Nem vacakoltak a Breaking Bad visszatérésében, ráadásul most először egy beszélgetős...
A bejegyzés folyatódik
 
11:30
2013. 04. 16.
Elindult a Newsroom második évadja, amelyben már a valódi hírek mellé jut egy teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
11:30
2013. 04. 16.
Elindult a Showtime új sorozata, a hollywoodi problémamegoldásról szóló Ray Donovan,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:30
2013. 04. 16.
Véget ért a Mad Men és a Veep, a Killingben pedig újra előkerült a kapucnis pulcsi....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

16 04. |

A kördiagramok Pol Potja

0 Komment
0 Reblog

Visszatért a Veep, az HBO fehér házi komédiája, az Americansben újabb fontos karakter múlt ki, a Communityt bábok lepték el, a New Girlt modellek és egy indiai anyósjelölt. Sűrű hét volt, élményeinket spoileresen írjuk ki magunkból.

The Good Wife s04e20

Rape: A Modern Perspective

Nagyon szeretem a Good Wife-ban, amikor a bírósági ügy aktuális eseményekre épül. Most például ugyan nem Dylan Stacket perelték be, de a Bitcoin sorozatbeli vezérének megformálójaként azért feltűnt (vagyis visszatért) Jason Biggs, aki az Anonymus csoporttal kapcsolatban állva segítette Alicia ügyét, és mellékesen a nemrég elhunyt Aaron Swartz emlékére akart eljárást indítani. Érdekes, hogy a ciprusi válság következtében látványosan felértékelődött internetes pénz, a Bitcoin már nem először és valódi nevén szerepel a Good Wife-ban, míg például a sorozatban gyakran látható és perek alapjául is szolgáló netes keresőóriásnak a Chum Hum nevet voltak képesek kitalálni (és persze a Bitcoin megalkotóját sem Stacknek hívják).

Alicia még mindig kötődik Willhez, de jó hír, hogy már a lánya is imádkozik érte. Kettejük beszélgetése egészen megható volt, szegény Alicia már azt is elhiszi magáról, hogy nem jó anya. Cary komolyan gondolja kilépését a cégtől, már túl sokszor verték az ő farkával a csalánt, és talán a rész legviccesebb pillanata az volt, amikor azzal a dumával győzködte Aliciát, hogy tartson ő is vele, hogy vegye már észre, ők ketten az új Diane és Will!

Ami pedig Diane-t illeti, tovább vizsgálták alkalmasságát a bírói posztra, ezúttal a Harmadik műszakból ismert Skipp Sudduth faggatta, és végül kiderült, hogy kinevezésének fő akadálya nem is republikánus szerelme, hanem cégtársa, az öreg Will.

És micsoda kávézóban találkozott Robyn és Kalinda!



New Girl s02e22

Bachelorette Party

Eredetileg ez az epizód lett volna a múlt heti, csak Nick és Jess randiját a nagyobb közönségsikerben reménykedve előre hozta a Fox, így viszont érthető, hogy a hülye tréningjében Nick még az apját gyászolja. Közben Cece-nek lánybúcsút szervez Jess, ami úgy tűnik, balul sül majd el, hiszen Shrivang (akinek szinte mindenki rosszul mondja a nevét) Indiában élő anyja is Amerikába repül, és őt nem nyűgözi le annyira sem a bájos Jess, sem leendő menyének modellbarátnői, pedig nagy öröm, amikor ők is megjelennek a sorozatban.

A fiúk közben kettészakadtak, Nick és az egyre dilisebb Winston Shrivang figyelmét igyekezett elterelni, illetve valahogy egy fényképet készíteni a farkáról, hiszen Cece-vel még alig ismerik egymást. Küldetésükbe eleve bele van kódolva a kudarc, de az legalább kiderül, hogy Nicknek elég nagy van.

Schmidt pedig teljesen kétségbe esett, mindenáron partnert akart találni az esküvőre, de - ahogy várható volt - ez nagyon nem sikerült neki. Végül első nagy szerelméhez is eljutott (a Nurse Jackie-ből ismert Merritt Wever), de ő még a nagydarab Schmidtet szerette, nem azt az idegen alakot, aki lett belőle. Így nem maradt más hátra, minthogy Schmidt visszatérjen régi énjéhez, és első lépésként újra felfedezte a pizzaevés örömeit.

via



Happy Endings s03e18, e19

She Got Game Night, The Storm Before the Calm

Az első részben Dave nyűglődött, hogy elfogadjon-e egy állásajánlatot, és mindenkitől segítséget kért, csak a csajától, Alextől nem, és ugyan Elisha Cuthbertet bármennyi ideig tudnám nézni komédiázás közben, a másik történetszál volt az izgalmasabb a részben. A többiek “Ki ismeri jobban a párját?” játékot játszottak, amelyben elvileg verhetetlen Brad és Jane, de most nemcsak Pennyék, hanem Max és gyógyszertolvaj haverja, Scotty is jobbak voltak náluk.

A győzelemnek azonban nagy ára volt, Penny rájött arra, ami már rég egyértelmű volt, hogy erre a házasságra ő még nem készült fel, és szakított Pete-tel.



A Storm Before the Calmban természetesen a szakítás okozta fájdalmat dolgozta fel Penny, mégpedig úgy, hogy egy önéletrajzi ihletésű színdarabot írt, amelyben ő mint a fekete pestis tönkreteszi mindenki életét, így Pete-ét is, akit cselesen Clete-re keresztelt.

Az egész színházasdi remek volt, nekem a Jóbarátokból Joey bénázásai jutottak róla az eszembe, illetve az, ahogy Robert Sean Leonard Puckot játssza a Holt költők társaságában.


Community s04e09

Intro To Felt Surrogacy

Írásban nem nagyon lehet elmesélni a Community videójátékos, gyurmás és egyéb elszállt epizódjait, és így van ez a mostani bábossal is, a lényeg, hogy nemcsak a negyedik évadhoz képest volt remek. Érdekes, hogy ekkor már Chevy Chase szakított a stábbal, élő szereplőként nem is láthatjuk, csak a hangját halljuk, az énekes betéteket pedig Adam Levine írta - ez utóbbi mondjuk annyira nem hiányzott, de mindent megbocsátottam, amikor a bábok természetes pszichoaktív bogyókat kaptak Jason Alexandertől.

Jó dumák, jó gegek, jó képek (a posztot is az eltorzult Abeddel nyitottuk, az alábbi gifek pedig innen és innen jöttek).

The Americans s01e10

Only You

Szerencsétlen Phillip a válás miatt egy lepattant hotelben húzza meg magát, de ennél szomorúbb dolgok is történtek ebben a részben. A múltkor Stan ügynök vesztette el a társát, most pedig Philip és Elizabeth szövetségese, Gregory (Derek Luke) távozott az élők sorából. Fura figura volt ő, a simlis feka pofa, aki mint kiderült, Elizabeth első beszervezett embere volt (a polgárjogi mozgalomból szipkázta ki), azt pedig már régebb óta tudtuk, hogy ők ketten szerelembe is bonyolódtak. Most azonban Gregory nem volt óvatos, és az Amador ügynök halála miatt bosszúra éhes FBI könyörtelenül célba vette. Két választása volt, az egyik a tűzhalál, a másik, hogy élete végéig Moszkvában képezi ki a KGB tisztjeit. Nem az utóbbi mellett döntött.

Veep s02e01

Midterms

Folytatódik a Veep, az HBO fehér házi komédiája, azaz az Egyesült Államok jelentéktelen és alpári alelnöke, Seline Meyer szerepében visszatért Julia Louis-Dreyfus, és persze újra itt van kretén csapata is (hogy őket honnan ismerhetjük, arról itt egy jó összeállítás). A humor a régi, a lendület pedig még nagyobb, persze ehhez az is kell, hogy az alelnök jól szerepeljen az időközi választásokon. A jó eredményt nagy csetlés-botlás árán érte el, és ahogy várható volt, a siker csak pillanatokig tartott, rögtön jött a pofára esés.

Friss, vicces, tökéletes tavaszi epizóddal indult a Veep második szezonja, és még az új szereplők is remekelnek benne, Kevin Dunn és Gary Cole, aki ugye a Good Wife-ban Diane republikánus fegyverszakértő szerelme, de itt csak úgy emlegetik, hogy a "kördiagramok Pol Potja".

Az elmúlt hetek epizódjait összefoglaló posztjainkat a heti összegző címke alatt találjátok.

A cold open az a rész, ami a főcím előtt van, és egyből beleránt a történetbe.

Cold open a Facebookon!

Címkefelhő

Breaking Bad (38),Mad Men - Reklamorultek (26),HBO (22),Mad Men (22),Community (20),heti összegző (19),Trónok harca (16),Girls - Csajok (15),House of Cards (15),New Girl (13),The Good Wife (13),True Detective (12),Homeland (sorozat) (11),True Detective (A törvény nevében) (10),Happy Endings (9),Veep (sorozat) (8),Arrested Development (8),Lena Dunham (8),Gossip Girl (7),Alison Brie (7),The Killing (7),Louis C.K. (7),infografika (6),Wire (Drót) (6),Netflix (6),A ferjem vedelmeben (sorozat) (6),The Americans (sorozat) (6),Louie (5),Kevin Spacey (5),Sherlock (tevesorozat) (5),Orange is The New Black (5),Orange Is the New Black (5),Orphan Black (5),Matthew McConaughey (5),The Americans (5),Woody Harrelson (5),Amy Poehler (5),Twin Peaks (5),Guillermo del Toro (4),Banshee (4),Eastbound & Down (4),Freaks and Geeks (4),reklám (4),Zooey Deschanel (4),Bomba sorozatos sálak (4),Skins (4),Ray Donovan (4),Bryan Cranston (4),CBS (4),trailer (4),Alan Cumming (4),Homeland (4),NBC (4),Dan Harmon (4),hbo (4),Parks and Recreation (4),Danny McBride (3),Törtetők (3),The Walking Dead (3),Person of Interest (3),Archer (3),Party Down (3),Simpsons (3),The Simpsons (3),Robin Wright (3),David Simon (3),Esküdt ellenségek (3),Tina Fey (3),Glee (3),Better Call Saul (3),Aaron Sorkin (3),Pretty Little Liars (3),Veep (3),Saturday Night Live (3),Benedict Cumberbatch (3),Rectify (3),Michael K. Williams (3),Masters of Sex (3),Communtiy (3),Anthony Bourdain (3),Veronica Mars (3),Damian Lewis (3),Treme (3),Don Draper (3),Judd Apatow (3),30 Rock (3),Danny Pudi (3),Vince Gilligan (3),Julia Louis-Dreyfus (3),David Fincher (3),Mandy Patinkin (2),Brie Larson (2),Samuel L. Jackson (2),Claire Danes (2),kamu weboldal (2),The Newsroom (2),Broadchurch (2),Low Winter Sun (2),Prince (2),The Strain (2),Igy jartam anyatokkal (2),Lilyhammer (2),The Wrong Mans (2),Steven Soderbergh (2),Clive Owen (2),Billy Bob Thornton (2),Community - Balfékek (2),Fargo (sorozat) (2),Transparent (2),The Knick (2),The Mindy Project (2),David Shore (2),Newsroom (2),community (2),Studio 60 (2),Newsroom - Híradósok (2),Szivek szallodaja (2),The Bridge (2),Star Trek (2),Instagram (2),Emmy-díj (2),Vampire Diaries (2),George R. R. Martin (2),The Wire (2),Hello Ladies (2),Utopia (2),Seth Rogen (2),Jason Schwartzman (2),Lizzy Caplan (2),pulóver (2),Mitt Romney (2),Bill Cosby (2),szemüveg (2),Good Wife (2),jazz (2),Snoop Dogg (2),Albuquerque (2),Walter White (2),Boardwalk Empire - Gengszterkorzo (2),Seinfeld (2),How I Met Your Mother (2),Starz (2),Nancy ül a fűben (2),Kelsey Grammer (2),Barack Obama (2),Jimmy Fallon (2),pornó (2),Jon Hamm (2),Wendell Pierce (2),Steve Zahn (2),Larry David (2),Adam Scott (2),Boss (sorozat) (2),Downton Abbey (2),sál (2),Chevy Chase (2),Donald Glover (2),Entourage (2),Girls (2),Alec Baldwin (2),Joel McHale (2),Comedy Central (2),Rob Thomas (2),Kickstarter (2),Kristen Bell (2),szex (2),Drot (sorozat) (2),Casey Wilson (2),Elisha Cuthbert (2),Californication (2),Julianna Margulies (2),Office BBC (2),Ricky Gervais (2),Martin Freeman (2),Bored To Death (2),bored to death (2),Adam Pally (2),Zachary Knighton (2),Damon Wayans Jr. (2),Eliza Coupe (2),Will Smith (2),alkohol (2)

Olvasóim

Bódi Tamás vorakanita puskar delutanimuszak bujdosobori Pallag Zoltán cultrobot28 benedekmarton kunsztblog Csobod Luca Németh Ráhel Mockingbird Boros András coldopen bg

Feedek