Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

17 06. |

Augusztusban kezdődik Steven Soderbergh és Clive Owen sorozata

1 Komment
0 Reblog

Augusztus 8-án kezdődik Steven Soderbergh sorozata, a Cinemax gyártásában készült Knick. A tízrészes sorozat az 1900-as évek elején játszódik New Yorkban, a Knickerbocker Kórházban, főszereplője pedig Clive Owen, aki egy kokainfüggő orvost játszik. 

Dr. John W. Thackery (Owen) nem csak azért érdekes figura, mert drogos, hanem azért is, mert olyan megoldásokat és eszközöket használt orvoslás közben, amik akkoriban szerfelett modernnek számítottak. Azt még nem tudni, hogy ez pontosan hogyan jelenik meg a sorozatban, de az eddigi teaserek, és a most bemutatott rendes előzetes alapján az biztos, hogy vérben, szexben és erőszakban nem lesz hiány.

A Louie negyedik évadjában sorozaton belüli sorozatot alkot Louie és Amia kapcsolata. Ő egy magyar szereplő a sztoriban, és Bálint Eszter játssza, így ez a szál Louis C.K. tisztelgése is egyben Jim Jarmusch, és a rendező Florida, a paradicsom című filmje előtt, amiben Bálint alakította az egyik főszereplőt.

Louie és Amia történetének még külön címe is van, Elevator, mert Louie egy liftben ismerte meg Ivankát, Amia nénikéjét, és innen indult a kapcsolat, amiről az elejétől tudni lehet, hogy túl sok idő nincs rá, mert Amia csak egy hónapig marad New Yorkban. (Louie-ról, a nőkről és az egész sorozatról itt írtunk.)

A furcsa románc már véget is ért, az Elevator hatodik, a negyedik évad kilencedik részében. Nem áruljuk el, hogy mi történt benne, csak azt, hogy csavaros volt és keserédes, és amilyen ijesztően indult, olyan elvetemült humor enyhítette benne a feszültséget.

Alakult, ahogy alakult, a Slate mindenesetre összevágta Bálint összes megható, romantikus és szomorú jelenetét, a magyar szövegeket az amerikai közönség kedvéért még angol felirattal is elláttak. A folytatásból kiderül, hogy szöveghűen jártak-e el, vagy sem. Go, go go, now, now, now!

01 06. |

Ő most a legfontosabb komikus a világon

2 Komment
0 Reblog

Volt, amikor majdnem abbahagyta a nyilvános szereplést, és volt, amikor olyan ajánlatra mondott nemet, amit rajta kívül mindenki elfogadott volna. Louis C.K. nem hipersebességgel robbant be a szórakoztatóiparba, de mára az amerikai komédiázás meghatározó alakja lett. Standupjaival új üzleti modellt teremtett, jelenleg negyedik évadjában járó Louie című sorozatában pedig teljes alkotói szabadságot élvez, és új megvalósításba helyezi mindazt, amit a vígjátékokról gondolunk.

31 05. |

Fűdílerrel kezd sorozatgyártásba a Vimeo

0 Komment
0 Reblog

Ben Sinclair és Katja Blichfeld, a High Maintenance alkotói

A Netflix, az Amazon és a Hulu után újabb internetes cég jelentkezik saját gyártású sorozattal, ez pedig a Vimeo. Az alapvetően videómegosztással foglalkozó oldal irányítói két okból is jó döntést hoztak: a Vimeo végleg kiléphet a Youtube árnyékából, illetve nem marad le a hagyományos tévécsatornáktól távól zajló sorozatos versenyben sem.

Kis csalás a dologban, hogy a High Maintenance úgy saját gyártású, hogy csomó részét így is láthatjuk a Vimeón, a brooklyni fűdíler kalandjait ugyanis eleve oda töltötték fel az alkotók. A következő részek gyártásába viszont már a Vimeo is beszáll, és ezeket majd pénzért lehet megnézni az oldalon. (Az eddigi epizódokat itt lehet megnézni.)

29 05. |

Musical lett a Mad Menből

0 Komment
0 Reblog

A nyolcbites videójátékká alakítás után itt az új dili, aminek a lényege, hogy a sorozatokból musicalváltozatokat csinálnak. Tavaly a Breaking Badet állították így színpadra, de az inkább csak vicces volt a gyerekszereplők miatt, hiszen egy iskolai produkció volt.

Ez a mostani videó sem véresen komoly, de eggyel professzionálisabb előadás, a Mad Ment ugyanis a híres komédiás kollektíva, az Upright Citizens Brigade alakította musicallé, és például elég hamar kiderül, hogy Peggyt egy férfi alakítja. A 38 perces videóban az egész musicalt végignézhetitek, de vigyázat, a mostani szezonzárásig göngyölítik benne a dolgokat. 

Igazán sok értelme nincs persze a műsornak, a sorozat egyértelműen jobb, de kicsit azért lehet rajta nevetni.

via NY Observer

28 05. |

Csak egyszer láttuk szexelni

0 Komment
0 Reblog

Félidejéhez érkezett a Mad Men (Reklámőrültek) utolsó szezonja, amit a Breaking Bad befejezéséhez hasonlóan kettévágva, két hétrészes körben tálal az AMC. Az első blokk tehát véget ért, a folytatás jövőre érkezik. Összegzésünkből kiderül, hogy bevált-e a stratégia, és persze az is, hogy mi van Donnal és a nőkkel, továbbá az évad szomorú meglepetése is szóba kerül. Tizenkét pontban szedtük össze a lényeget.

24 05. |

Kábós szakértés a Trónok harcáról

0 Komment
0 Reblog

A múltkor megmutattuk, hogy Peter Dinklage hogyan foglalja össze a Trónok harcát, most pedig hasonlóan hatásos elemzést láthatunk Seth Rogentől és Snoop Doggtól, aki már kábult közösen a Sons of Anarchy színészeivel is.

A beszélgetésből inkább nem árulunk el részleteket, hiszen vannak benne spoilerek, Snoop viszont nagyon bírja a "kicsi törpét", és valamilyen királyként el tudná magát képzelni a sorozatban, amiről azt is kitárgyalják, hogy ha vannak is benne feketék, nincsen nekik farkuk (itt a sorozatban szereplő eunuchokra gondolnak).

24 05. |

Mennyi ideig tart egy sorozat?

0 Komment
0 Reblog

A Nielsen áprilisban tett közzé egy grafikát, amelyen az látható, hogy egy sorozat az első perctől az utolsóig mennyi ideig tart. Most megérkezett a folytatás is, mutajuk mindkettőt!

23 05. |

Nem akarjuk, hogy felvedd a telefont!

0 Komment
0 Reblog

Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus csodálatos alakítása) cinikus, fogalmatlan, törtető, szex- és hataloméhes politikus, stábja pedig ostobák gyülekezete. Már harmadik évadjában tart a Veep (Az alelnök), amely az Egyesült Államok fiktív női alelnökét mutatja be, aki immár az elnöki posztra pályázik.

Na, ha valóban Selina lenne az Egyesült Államok alelnöke, akkor lenne miért támadnia az ellenfeleinek. Az HBO-nál most elképzelték, hogyan próbálnák kampányfilmekkel lejáratni, így született két videó, amikben az elnökségért induló Selina elleni szavazásra buzdít egy Citizens Against Selina Meyer (Civilek Selina Meyer Ellen) nevű szervezet.

22 05. |

Leszbikus szeretőkről írt és rájött, hogy leszbikus

0 Komment
0 Reblog

Az Orange Is the New Black a tavalyi év egyik legjobb új sorozata volt. A Weeds (Nancy ül a fűben) egykori alkotója, Jenji Kohan jegyzi, főszereplője pedig egy olyan nő, aki házas asszonyként kerül egy női fegyintézetbe. Korábban egy drogdíler nőbe volt szerelmes, történetesen neki köszönhetően csukják le, és a zárt világban újra fellángolnak közöttük a régi érzelmek. Piper (Taylor Schilling) sorsán keresztül több másik leszbikus kapcsolatot is megismerünk, a testiség vicces, szomorú, megható, durva, és minden egyéb formában megjelenik. (Itt írtunk a sorozat első szezonjáról, itt pedig a június 6-án kezdődő új részekhez készült mozgó plakátokat mutattuk meg.)

Most kiderült, hogy a sorozat egyik írójával, a két epizódot jegyző Lauren Morellivel valami olyasmi történt, mint ami a sorozatban Piperrel: házasként, forgatókönyvírás közben jött rá, hogy valójában a nőket szereti.

A cold open az a rész, ami a főcím előtt van, és egyből beleránt a történetbe.

Cold open a Facebookon!

Címkefelhő

Breaking Bad (38),Mad Men - Reklamorultek (26),HBO (22),Mad Men (22),Community (20),heti összegző (19),Trónok harca (16),Girls - Csajok (15),House of Cards (15),New Girl (13),The Good Wife (13),True Detective (12),Homeland (sorozat) (11),True Detective (A törvény nevében) (10),Happy Endings (9),Veep (sorozat) (8),Arrested Development (8),Lena Dunham (8),Gossip Girl (7),Alison Brie (7),The Killing (7),Louis C.K. (7),infografika (6),Wire (Drót) (6),Netflix (6),A ferjem vedelmeben (sorozat) (6),The Americans (sorozat) (6),Louie (5),Kevin Spacey (5),Sherlock (tevesorozat) (5),Orange is The New Black (5),Orange Is the New Black (5),Orphan Black (5),Matthew McConaughey (5),The Americans (5),Woody Harrelson (5),Amy Poehler (5),Twin Peaks (5),Guillermo del Toro (4),Banshee (4),Eastbound & Down (4),Freaks and Geeks (4),reklám (4),Zooey Deschanel (4),Bomba sorozatos sálak (4),Skins (4),Ray Donovan (4),Bryan Cranston (4),CBS (4),trailer (4),Alan Cumming (4),Homeland (4),NBC (4),Dan Harmon (4),hbo (4),Parks and Recreation (4),Danny McBride (3),Törtetők (3),The Walking Dead (3),Person of Interest (3),Archer (3),Party Down (3),Simpsons (3),The Simpsons (3),Robin Wright (3),David Simon (3),Esküdt ellenségek (3),Tina Fey (3),Glee (3),Better Call Saul (3),Aaron Sorkin (3),Pretty Little Liars (3),Veep (3),Saturday Night Live (3),Benedict Cumberbatch (3),Rectify (3),Michael K. Williams (3),Masters of Sex (3),Communtiy (3),Anthony Bourdain (3),Veronica Mars (3),Damian Lewis (3),Treme (3),Don Draper (3),Judd Apatow (3),30 Rock (3),Danny Pudi (3),Vince Gilligan (3),Julia Louis-Dreyfus (3),David Fincher (3),Mandy Patinkin (2),Brie Larson (2),Samuel L. Jackson (2),Claire Danes (2),kamu weboldal (2),The Newsroom (2),Broadchurch (2),Low Winter Sun (2),Prince (2),The Strain (2),Igy jartam anyatokkal (2),Lilyhammer (2),The Wrong Mans (2),Steven Soderbergh (2),Clive Owen (2),Billy Bob Thornton (2),Community - Balfékek (2),Fargo (sorozat) (2),Transparent (2),The Knick (2),The Mindy Project (2),David Shore (2),Newsroom (2),community (2),Studio 60 (2),Newsroom - Híradósok (2),Szivek szallodaja (2),The Bridge (2),Star Trek (2),Instagram (2),Emmy-díj (2),Vampire Diaries (2),George R. R. Martin (2),The Wire (2),Hello Ladies (2),Utopia (2),Seth Rogen (2),Jason Schwartzman (2),Lizzy Caplan (2),pulóver (2),Mitt Romney (2),Bill Cosby (2),szemüveg (2),Good Wife (2),jazz (2),Snoop Dogg (2),Albuquerque (2),Walter White (2),Boardwalk Empire - Gengszterkorzo (2),Seinfeld (2),How I Met Your Mother (2),Starz (2),Nancy ül a fűben (2),Kelsey Grammer (2),Barack Obama (2),Jimmy Fallon (2),pornó (2),Jon Hamm (2),Wendell Pierce (2),Steve Zahn (2),Larry David (2),Adam Scott (2),Boss (sorozat) (2),Downton Abbey (2),sál (2),Chevy Chase (2),Donald Glover (2),Entourage (2),Girls (2),Alec Baldwin (2),Joel McHale (2),Comedy Central (2),Rob Thomas (2),Kickstarter (2),Kristen Bell (2),szex (2),Drot (sorozat) (2),Casey Wilson (2),Elisha Cuthbert (2),Californication (2),Julianna Margulies (2),Office BBC (2),Ricky Gervais (2),Martin Freeman (2),Bored To Death (2),bored to death (2),Adam Pally (2),Zachary Knighton (2),Damon Wayans Jr. (2),Eliza Coupe (2),Will Smith (2),alkohol (2)

Olvasóim

Bódi Tamás vorakanita puskar delutanimuszak bujdosobori Pallag Zoltán cultrobot28 benedekmarton kunsztblog Csobod Luca Németh Ráhel Mockingbird Boros András coldopen bg

Feedek